Receptes | Tuncis sezama garozā ar wakame un medus-laima mērci

Tuncis sezama garozā ar wakame un medus-laima mērci

20 min

Vidēji

Sastāvdaļas

~350 g SAKU tunča (no Kaviale)

~250 g wakame (no Kaviale)

40 g sezama sēklu ar kimchi garšu (no Kaviale)

3 ēdamkarotes medus

1 ēdamkarote sojas mērces

1 ēdamkarote olīveļļas

1 laima

Cilantro vai pētersīļi pēc garšas

Tuncis sezama garozā ar wakame un medus-laima mērci

20 min

Vidēji

Lieliski apcepts tuncis no ārpuses un maigs iekšpusē ar kraukšķīgu sezama garoziņu. Pasniedz ar marinētām wakame jūras aļģēm un svaigu medus-laima mērci. Viegls, bet sātīgs Āzijas iedvesmots ēdiens.

🍽 Pagatavošana (2 porcijas)

1️⃣ Tunča pagatavošana:
Atkausējiet tunci ledusskapī. Ja nepieciešams, noskalojiet zem auksta tekoša ūdens. Nosusiniet ar papīra dvieli.
Apmazgājiet tunci no visām pusēm ar olīveļļu.
Iegremdē plānā sezama sēklu kārtiņā (četrās pusēs).

2️⃣ Cepšana:
Uzkarsē pannu. Apcep tunci no katras puses 20-30 sekundes – līdz olbaltumvielas ir sarecējušas aptuveni 2 mm dziļumā.
Tūku tūlīt nogādājiet tunci ledusskapī, lai atdzistu.

3️⃣ Mērce:
Sajauciet medu, sojas mērci, olīveļļu un pusi laima sulas. Pievieno tik daudz auksta ūdens, cik daudz mērces izveidojas.
Iejauc smalki sagrieztu koriandru vai pētersīļus.

4️⃣ Pasniedz:
Atdzesēto tunci sagriež plānās šķēlītēs.
Uz katra šķīvja novietojiet 4 šķēles. Blakus izkārtojiet wakame.
Pārkaisa tunci ar mērci un nekavējoties pasniedz.


💰 Cena par porciju: ~3,95 €.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu jūsu pieredzi šajā vietnē.