Receptes | Mīdijas baltvīna-karija mērcē ar indijas riekstiem

Mīdijas baltvīna-karija mērcē ar indijas riekstiem

20 min

Viegli

Sastāvdaļas

1 kg mīdijas

1 šalotes sīpols, smalki sagriezts

5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

1 seleriju kāts, sagriezts

½ fenheļa, plānās šķēlēs

200 ml sausais baltvīns

300 ml saldais krējums

2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

1 tējkarote karija pulvera

50 g sviests

50 g sasmalcinātu indijas riekstu

Grauzdēta franču bagete pasniegšanai

Mīdijas baltvīna-karija mērcē ar indijas riekstiem

20 min

Viegli

Silti aromātiskas, maigā krējuma un baltvīna mērcē sautētas melnās gliemenes ar fenheli, kariju un kraukšķīgiem indijas riekstiem — ideāls ēdiens kopīgai baudīšanai ar glāzi vīna un svaigi grauzdētu bageti.

4 porcijas

🍽 Pagatavošana:

1️⃣ Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno šalotes sīpolu, ķiplokus, seleriju, fenheli, kariju un indijas riekstus. Apcep visu aptuveni 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un aromātiski.

2️⃣ Pievieno gliemenes un baltvīnu. Uzliec vāku un sautē 3 minūtes, līdz gliemenes atveras.

3️⃣ Pievieno saldo krējumu un turpini sautēt vēl 2 minūtes bez vāka, lai mērce nedaudz sabiezē.

4️⃣Pārkaisi ar sakapātiem pētersīļiem un pasniedz karstu kopā ar grauzdētu franču bageti.

💰 Cena vienai porcijai: ~ €2.73


Receptes autors — šefpavārs Lauris Aleksejevs

No sirds pateicamies Laurim par šo izsmalcināto recepti un sadarbību ar Kaviale.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu jūsu pieredzi šajā vietnē.