Mīdijas baltvīna-karija mērcē ar indijas riekstiem
20 min
Viegli

Sastāvdaļas
1 kg mīdijas
1 šalotes sīpols, smalki sagriezts
5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 seleriju kāts, sagriezts
½ fenheļa, plānās šķēlēs
200 ml sausais baltvīns
300 ml saldais krējums
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1 tējkarote karija pulvera
50 g sviests
50 g sasmalcinātu indijas riekstu
Grauzdēta franču bagete pasniegšanai
Mīdijas baltvīna-karija mērcē ar indijas riekstiem
20 min
Viegli
Silti aromātiskas, maigā krējuma un baltvīna mērcē sautētas melnās gliemenes ar fenheli, kariju un kraukšķīgiem indijas riekstiem — ideāls ēdiens kopīgai baudīšanai ar glāzi vīna un svaigi grauzdētu bageti.
4 porcijas
🍽 Pagatavošana:
1️⃣ Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno šalotes sīpolu, ķiplokus, seleriju, fenheli, kariju un indijas riekstus. Apcep visu aptuveni 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un aromātiski.
2️⃣ Pievieno gliemenes un baltvīnu. Uzliec vāku un sautē 3 minūtes, līdz gliemenes atveras.
3️⃣ Pievieno saldo krējumu un turpini sautēt vēl 2 minūtes bez vāka, lai mērce nedaudz sabiezē.
4️⃣Pārkaisi ar sakapātiem pētersīļiem un pasniedz karstu kopā ar grauzdētu franču bageti.
💰 Cena vienai porcijai: ~ €2.73
Receptes autors — šefpavārs Lauris Aleksejevs
No sirds pateicamies Laurim par šo izsmalcināto recepti un sadarbību ar Kaviale.